דקים – בחירת דק מתאים, סוגים, בעלי מקצוע ועוד

טיפים לבחירת דקים

דקים מעץ זכו בשנים האחרונות לפופולאריות גבוהה בכל רחבי הארץ, אם בזכות יופיים הדקורטיבי, ואם בזכות החיסכון במים הנגזר מהשימוש בהם במקום בדשא לסוגיו.
משטחים של דקים בישראל נבנים הן למגזר הפרטי והן במגזרים העסקיים.
התקנת דקים מעץ מתבצעת לרוב על ידי בעלי מקצוע בעלי התמחות מיוחדת בבניית והרכבת דקים, היודעים לנצל את מאפייני העץ השונים באופן מיטבי, ולספק מוצר מוגמר באיכות הגבוהה ביותר.
בניית דקים
אם גם אתם בחרתם לבנות דק בגינתכם, חשוב שתבינו את התהליך אותו יש לעבור מרגע קבלת ההחלטה ועד השלב בו תוכלו להתחיל וליהנות מהדק החדש שהותקן בביתכם:
השלב החשוב הראשון הוא שלב תכנון הדקים.
בשלב זה יש להיערך כלכלית לפרויקט, לבחור את החומרים מהם ייבנו הדקים, למצוא את בעל המקצוע המתאים ולהגדיר לו (ולעצמכם) את השטח בו יורכבו דקים אלו, לבחור את הגובה הרצוי לכם לבניית דק ולקבל החלטה באשר לכיוונו של הדק, דבר שייצור את האפקט העיצובי והדקורטיבי המתאים לסביבה בה מורכבים הדקים.
דקים- שלב ראשון של בניית דקים
לאחר שתכננתם ובחנתם את התקציב אל מול סוג העץ ממנו יבנו הדקים לגינתכם, הגיעה השעה לבנות את היסודות של המשטח. דקים יכולים להיבנות על משטח בטון, על אדמה או על מרצפות מיושרות, כאשר בניית דקים על אדמה שאינה מיושרת היא משימה קשה יותר אך בהחלט אפשרית.
דקים- שלב שני בבניית דקים
לאחר שבנינו את היסודות המהווים את בסיס הבנייה הגיע השלב בו אנו צריכים לבנות את התשתית.
התשתית היא זו אשר יוצרת את החיבור בין היסודות לבין הדק הלכה למעשה, וככל שנשקיע בבניית התשתית כך יהיו איכות וחוזק הדקים טובים יותר.
בבניית תשתית הדק יש לשים דגש מרבי על המרווחים שבין קורה אחת לקורה שנייה, תוך שימת לב לשימושו של הדק. לדקים הנדרשים לעמוד בעומסים משמעותיים, כגון דקים הנבנים במקום בו צפויה תנועה משמעותית של בני אדם או משאות כבדים, תהיה תשתית צפופה וחזקה יותר, על מנת שתוכל לעמוד בעומס הצפוי. בדקים שאינם סטנדרטיים חשוב שתכנון העומסים הצפויים על דקים יתבצע על ידי אנשי מקצוע. במידה והינכם בונים דק סטנדרטי, ניתן לבצע את התכנון גם באופן עצמאי, אך בכל מקרה חשוב ללמוד את הנושא. לדוגמא – חשוב לדעת כי דקים יכולים לשאת עומס רב יותר במרכזם ופחות בקצוות.
התשתית חייבת להיות ישרה, חזקה, בעלת רווחים נכונים ופילוס מדויק, רק כך ניתן לקבוע כי דקים אלו יעמדו בדרישות האיכות ובעומסים הצפויים לדק.
שלב שלישי – משטח דקים
שלב שלישי כולל את התקנת משטח הדקים, בו מתקינים למעשה את קורות הדקים לאחר השלמת תשתית הדק. קורות דקים שנבחרו בשלב ראשון יוצמדו אל התשתית שהוכנה בשלב השני. דקים איכותיים ויפים למראה חייבים להיות ללא "עיניים" וללא סדקים או שברים. דקים סימטריים הם דקים אשר הוצמדו אל התשתית שעל היסודות בעזרת שורת ברגים ישרה. הברגים בהם משתמשים לשם הברגה הם לרוב באורך של שמונה סנטימטרים וברוחב של שישה מילימטרים. בעל המקצוע אותו תשכרו לשם בניית דקים ידע להתאים את הברגים הנכונים לסוג העץ, עובי המשטח וסוג התשתית.
שלב רביעי – צביעת דקים
זהו למעשה השלב הסופי והאחרון אחריו ניתן יהיה ליהנות מהעבודה בה השקעתם כסף וזמן.
הצבע בו נוהגים לצבוע דקים הוא צבע המבוסס על שמנים ולא צבע אשר איתו צובעים עץ רגיל, אשר נוטה להיסדק עם הזמן ולהישחק.
צבע שמן חודר אל פנים הדק ומשווה לו מראה אחיד אשר אינו נשחק ברבות הימים.
חשוב לזכור כי מרבית הפעמים דקים חשופים למזג האוויר המשתנה מה שעלול לפגוע בטיבם.
ככל שנקפיד לשמור ולתחזק את הדקים כך נצליח להאריך את חייהם הן מבחינת הטיב והן מבחינת המראה.
מאת מרק קוסובסקי

כתוב את הכותרת כאן

דילוג לתוכן